| Pasta Diyarı | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
jelibonkizbusra.00 Admin
Mesaj Sayısı : 701 Kayıt tarihi : 24/05/09 Nerden : Eskişehir İş/Hobiler : Resim yapmak-Müzik dinlemek,Kitap okumak vs=) Lakap : Jelibonkizbusra-Büro
| Konu: Pasta Diyarı Ptsi Mayıs 25, 2009 5:28 pm | |
| Pastaları çok severim:)İşte benim pasta diyarıma hoşgeldiniz:) Malzemeler:
* 1 paket muzlu puding * 3,5 su bardağı süt ( siz mutlaka daha az süt ile pudingi pişirin ki kıvamı koyu olsun. Mesela; 2 su bardağı süt yarım su bardağı su gibi) * 1 büyük ya da 2 küçük taze muz * 36 adet pötibör bisküvi * Üzerine süslemelik olarak file badem.
Hazırlanışı:
1. Puding paketinin arkasında yazdığı gibi pişirilir fakat süt miktarını azaltmayı unutmayın ve hafif soğumaya bırakılır. 2. Geniş bir yüzeye enlemesine ve boylamasına streç yayınız. Streçınız ince ise iki kat yapabilirsiniz. Daha sonra streçin üzerine bir kat pudingden sürün. Ne çok ince ne de çok kalın olsun. 3. Üzerine yukarıdaki gibi pötibör bisküvilerini enine 3 sıra, boyuna 4 sıra olacak şekilde sıralayınız. (Pudingin kıvamı benim yaptığımdan daha koyu olacağı ve dolayısıyla miktarı da az olacağından bir sıra mozaik pastadan bisküvi çıkartarak tarifi veriyorum yoksa pudinginiz yetmeyebilir.) 4. Elinizdeki bisküvi ve puding bitinceye kadar bu işlemi sürdürün. 5. Daha sonra soyulmuş muzu yukarıdaki gibi pastanın ortasına koyun ve üzerine biraz daha puding dökün. Daha sonrada kenarlardan havaya kaldırın iki yandaki bisküvileri ortada birleştirmeye çalışın. Dikkatli olun pudingin kıvamından dolayı şekil vermesi biraz güç oluyor. Streçle tüm çevresini sarım, bir gün buzdolabında bekletin. Ertesi gün üzerine süsleme yapıp, soğuk servis yapabilirsiniz. Paylaştıkça lezzetine lezzet katar. Afiyetle.
MALZEMELER : 500 gr. tatlı lor 2 yumurta 2 paket kare bisküvi 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 125 gr. eritilmiş soğutulmuş margarin 2 muz bisküvileri ıslatmak için ılık süt YAPILIŞI: Önce yumurtaları çırpıyoruz. Sonra lor,şeker,vanilya,margarin katıp çırpıyoruz.Alüminyum folyoyu düz zemine yayıp üzerine streçfilm seriyoruz.bisküvileri ıslatıp enine 3 boyuna 5 sıra diziyoruz.Sonra kremadan sürüyoruz.İşlemi 3 kez tekrarlıyoruz.En üste krema sürünce ortaya muzları dizip kenarlardan katlayıp piramit şekli veriyoruz.Kalan kremayı üstüne döşeyip dolapta bir gece bekletiyoruz.İster çikolata sosu ile ister dondurma ile servis ediyoruz. Afiyet olsun MALZEMELER
NİŞASTALI SADE PANDİSPANYA 4 yumurta 1 su bardağı şekir 1 su bardağı un 1 su bardağı nişasta 1 kabartma tozu 1 vanilya
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI:
Yumurtaları şekerle iyice köpürene kadar çırpalm ve sonra kuru malzemeleri ayrı bir kapta hepsini karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyelim. Yağlayıp unladığımız kalıbımıza dökelim ve içini çekene kadar pişirelim. Ben pandispanyayı eğer acil değilse işim mutlaka1 gün önceden pişiririm ve streç filme sarıp dolapta bekletirim....
Hem pandispanyamız dinlendiği için daha kolay kesilir hemde tam anlamıyla tadını almış olur..... PASTACI KREMASI MALZEMELERİ:
1 litre süt 10 kaşık şeker 2 yumurta sarısı 2 kaşık dolu dolu un 2 kaşık dolu dolu nişasta vanilya arzu edilirse bir kaşık kadar yumuşamış margarin
PASTACI KREMASI YAPILIŞI:
Önce kuru malzemeleri kremayı pişireceğimiz tencereye alıp karıştıralım sonra yumurtasını kırıp üzerine sütü ekleyerek çırpalım.Bütün malzemeler yağ hariç karıştıktan sonra ocağa alıp pişirelim ocaktan indirince mikserle yüksek devirde 5-10 dakika kadar çırpalım arzu edilirse yağ bu arada katılabilir.Kremamız çırptıkça güzelleşecektir......
ÜZERİ İÇİN: 1 kutu çiğ krema 1 paket krema sertleştirici 4 kaşık pudra şekeri 1 paket tart jölesi bolca arzu ettiğimiz çeşitte meyva
Malzemeler 3 adet yumurta 1,5 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı süt Üzeri için ; 2 su bardağı süt 5 yemek kaşığı şeker 2,5yemek kaşığı un (yada 1 yemek kaşığı un ,1 yemek kaşığı pirinç unu) 3-4 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya yarım paket margarin Hazırlanışı : Keki için üst kısımda saydığımız bütün malzemeler karıştıralım. Yağlamış olduğumuz tepsiye koyularak pişmeye bırakalım. Üzeri için bir tencereye malzemeleri koyalım ve kısık ateşte kremasını pişirelim. Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim ve hazırlamış olduğumuz kremayı kestiğimiz parçanın üzerine sürelim. Diğer parçayıda üzerine kapatarak kalan kremayı üst kısma sürelim. İsteğe göre üzerine hindistan cevizi serpelim. Buzolabına soğumaya bırakalım. Afiyet olsun…
afiyet olsun:) BAŞKA BİR TARİF İSE; Malzemeler:pandispanya:
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta, 3 çorba kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu,
- 1 limon kabuğu rendesi
- arasına ve üzerine 1 çay bardağı kadar damla çikolata
Kreması: ben krema yerine fındıklı çikolatalı pudink ve 1 paket krem şanti kullandım.1 paket pudingi pişirip soğuttuktan sonra 1 paket kremşantiyi mikserle çırpıp karıştırdım. 2 paket krema sertleştiriciside ekledim ve mikserle karıştırdım dolapta 20 dakika kadar beklettim.Pastanın üzerinede 1 paket kremşanti ve çikolata sosu,file fıstık,renkli pasta süsü,damla çikolata,renkli gül şeker kullandım.Yorumlarınızı,fikirlerinizi bekliyorum:) | |
|
| |
BoNiBoN_BuSra Admin
Mesaj Sayısı : 806 Doğum tarihi : 02/04/97 Kayıt tarihi : 24/05/09 Yaş : 27 Nerden : UZay'dan İş/Hobiler : ŞabLon Yapmak Lakap : ßoNißoN
| Konu: Geri: Pasta Diyarı Salı Mayıs 26, 2009 11:46 am | |
| | |
|
| |
jelibonkizbusra.00 Admin
Mesaj Sayısı : 701 Kayıt tarihi : 24/05/09 Nerden : Eskişehir İş/Hobiler : Resim yapmak-Müzik dinlemek,Kitap okumak vs=) Lakap : Jelibonkizbusra-Büro
| Konu: h Salı Mayıs 26, 2009 4:14 pm | |
| beyenmene sevindim görevim sayılır bende pastalara bayılırım harikalar yha bu arada sana hemen yapıp özel mesajla atıyım xD | |
|
| |
BoNiBoN_BuSra Admin
Mesaj Sayısı : 806 Doğum tarihi : 02/04/97 Kayıt tarihi : 24/05/09 Yaş : 27 Nerden : UZay'dan İş/Hobiler : ŞabLon Yapmak Lakap : ßoNißoN
| |
| |
jelibonkizbusra.00 Admin
| Konu: a Salı Mayıs 26, 2009 4:54 pm | |
| xD zuhaa | |
|
| |
BoNiBoN_BuSra Admin
| |
| |
jelibonkizbusra.00 Admin
| Konu: f Çarş. Mayıs 27, 2009 3:44 pm | |
| tamam yolladım mesajlarına bak xD | |
|
| |
BoNiBoN_BuSra Admin
| Konu: Geri: Pasta Diyarı Çarş. Mayıs 27, 2009 5:02 pm | |
| | |
|
| |
jelibonkizbusra.00 Admin
| Konu: s Çarş. Mayıs 27, 2009 7:20 pm | |
| yolladım | |
|
| |
BoNiBoN_BuSra Admin
| Konu: Geri: Pasta Diyarı Perş. Mayıs 28, 2009 2:17 pm | |
| | |
|
| |
kubragirls Moderatör
| Konu: Yemek Tarifleri C.tesi Mayıs 30, 2009 12:28 pm | |
| pastalar harika teşekkür | |
|
| |
jelibonkizbusra.00 Admin
| Konu: :D C.tesi Mayıs 30, 2009 12:34 pm | |
| Önemli dğeil birtanem tşkler boşveer Büşram bişi olmaz:) | |
|
| |
BoNiBoN_BuSra Admin
| |
| |
jelibonkizbusra.00 Admin
| Konu: f C.tesi Mayıs 30, 2009 1:47 pm | |
| Ben pasta yapamıyorum ama kurabiye bendne sorulur xD | |
|
| |
kubragirls Moderatör
| |
| |
jelibonkizbusra.00 Admin
| Konu: f C.tesi Mayıs 30, 2009 2:18 pm | |
| | |
|
| |
BoNiBoN_BuSra Admin
| Konu: Geri: Pasta Diyarı Paz Mayıs 31, 2009 4:36 pm | |
| | |
|
| |
jelibonkizbusra.00 Admin
| Konu: g Paz Mayıs 31, 2009 5:22 pm | |
| daha zaman gelmedi.Duyurular bölümüne koyarım ben hemi izinleride değiştirirrim isteyen herkes gelip cevap yazabilir:) | |
|
| |
BoNiBoN_BuSra Admin
| Konu: Geri: Pasta Diyarı Ptsi Haz. 01, 2009 10:37 am | |
| | |
|
| |
jelibonkizbusra.00 Admin
| Konu: Geri: Pasta Diyarı Ptsi Haz. 01, 2009 6:05 pm | |
| oLur kısırları annene yaptur xD | |
|
| |
BoNiBoN_BuSra Admin
| Konu: Geri: Pasta Diyarı Perş. Haz. 04, 2009 1:41 pm | |
| | |
|
| |
| Pasta Diyarı | |
|