Malzemeler 225 gr Beyaz Çikolata
2.5 Su Bardağı Süt Kreması
1/2 Su Bardağı Süt
5 Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
1 Su Bardağı Şam Fıstığı
Süsleme için:
225 gr Sade Çikolata
1 Su Bardağı Krema
1 Çorba Kaşığı Bal
Yemeğin Tarifi Beyaz,çikolatayı küçük parçalara
bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari
usulü eritin. Hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve soğumaya
bırakın. 1 su bardağı kremayı ayrı bir kapta koyulaşıncaya kadar
çırpın. Beyaz çikolatalı karışıma ilave edin.
1
su bardağı krema ve yarım su bardağı sütü
küçük bir tencerede kaynatın. Tozşeker ve yumurta
sarılarını derin bir kapta çırpın. Çırpmaya ara vermeden
kaynar sütü ilave edin. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte
karıştırarak koyulaşıncaya dek 2-3 dakika pişirin. Kaynamadan ateşten
alın ve karıştırarak soğutun.
Şam fıstıklarını suda bekletip
soyun. Dikdörtgen bir kalıbı streç folyo ile kaplayın.
Beyaz çikolatalı karışım ile yumurtalı karışımı çırpın.
Yarısını cam kalıba alın ve buzlukta 2 saat bekletin. Şam fıstıklarını
yayıp üzerine kalan karışımı ekleyin. 8 saat daha buzlukta
bekletin.
Süsleme için; sade çikolatayı
benmari usulü eritin. Kremayı ayrı bir kapta ısıtın. Ateşten alıp
çikolata ve balı ekleyin, karıştırarak ılıtın. Parfeyi servis
tabağına çevirerek kalıptan çıkarın. Streç folyoyu
üzerinden alıp suya batırılmış keskin bir bıçakla
dilimleyin. Üzerini çikolata ile süsleyip hemen sevis
yapın.
Çok tatlı görünüyor:)