Malzemeler 1 Su Bardağı Buğday
1 Bütün Tavuk
12 Su Bardağı Su
1 Kase Konserve Bezelye
1 Kereviz
1 Havuç
1 Dal Taze Soğan
4-5 Dal Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Domates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Karabiber Tanesi
Yemeğin Tarifi Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini
geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç
saat bekletin.
Kereviz,
havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra
küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizin
yapraklarını ince ince kıyın.
Tavuğu temizleyip bütün
olarak tencereye alın. Doğradığınız sebzeleri ilave edin. 12 su bardağı
su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin. Tavuk
pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın. Tencerede kalan
suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin. Kısık
ateşte 50 dakika kadar pişirin.
Tavuğun etlerini kemiklerden
ayırıp ince şeritler halinde kesin. Çorbanın pişmesine yakın
tavuk etlerini ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve
zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak
servis yapın.